tv3.lv

Kā izvārīt olas – uzvarētājas? Atbild Mārtiņš Rītiņš

Par vienu no Lieldienu tradīcijām daudziem kļuvušas olu kaujas, kurās katrs grib uzvarēt. Kādām olām cīniņā ir lielākas izredzes gūt uzvaru, portāls Skaties.lv jautāja cilvēkam, kurš par olām un to gatavošanu zina daudz – pazīstamajam šefpavāram Mārtiņam Rītiņam.

2018. gada 30. martā 16:21

Kā portālam Skaties.lv uzsver šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, lai tiktu pie stiprākās olas, ir jāmeklē stiprākā vista, un stiprākās vistas, kā zinām, aug laukos.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

“Fabrikās vistas atšķirībā no lauku vistām tiek turētas, lai tikai dētu daudz olu. Laukos olas ir tiešām audzētas ar mīlestību, labu barību, tādēļ arī to čaumala ir daudz stiprāka.

Man pašam ir deviņas vistas, un to dētās olas parasti ir stiprākas par visām pārējām,” stāsta Rītiņš.

Populāri uzskatīt, lai olas čaumala kļūtu stiprāka, vārīšanas laikā katliņā jāieber vārāmo sāli.

“Kulināri tās ir pupu mizas. Es esmu to pierādījis,” pazīstamo priekšstatu apstrīd Rītiņš, uzsverot, ka viss olas čaumalas stiprums slēpjas vistas labturībā.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm