tv3.lv

Kad Lieldienu zaķi sāka nest šokolādes olas?

Tiek uzskatīts, ka pirmās šokolādes olas tika radītas Francijā un Vācijā 19. gadsimtā, taču tās nebija tādas kā mūsdienās zināmās saldās šokolādes olas, bet gan rūgtas un cietas. Šokolāde bija dārga, tāpēc olas izbaudīja tikai priviliģētās kārtas pārstāvji.

15. aprīlī 16:16

1828. gadā holandiešu izgudrotājs Van Houten izgudroja presi, ar ko varētu efektīvi atdalīt kakao sviestu, kas vajadzīgs, lai no kakao pupiņām iegūtu gludu, viegli veidojamu šokolādi. Savukārt, 1866. gadā brāļi Kadberiji  (Cadbury) ieviesa metodi kakao sviesta ražošanai lielos daudzumos. No tā brīža šokolādes olas varēja viegli saražot un izdobt, lai tajās varētu bildīt cukurotas mandeles vai citus saldumus. 1905. gadā “Cadbury” sāka ražot piena šokolādes olas, kas kļuva ļoti populāras un pieprasītas pircēju vidū.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Vienkāršākās olas, kas ir nopērkamas lielveikalos, ietītas spilgti krāsota folijā vai papīrā, ir vācu šokolādes speciālistu izstrādāta metode, lai slēptu nepilnības. Bet, ja Lieldienu šokolādes olas pirksiet ekskluzīvā šokolādes veikalā, visticamāk jūsu ola būs ornamentāli izrotāts brīnums.

Viktorijas laikmetā cilvēki viens otram dāvināja grezni krāsotas kartona olas, kas bija pildītas ar dāvanām un dekorētas ar satīnu un lentēm.

Uzzini vairāk:

Anglijā top ilgtspējīgā veidā ražotas šokolādes olas

PVD aicina pagaidām neiegādāties Beļģijā ražotus “Kinder” šokolādes produktus

Skatītāji neizpratnē: vai šogad Lieldienās jāiztiek bez šokolādes olām?

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm