Pievienot komentāru

Laikā, kad kabaci tev piedāvā teju ikkatrs, kuram ir piemājas dārziņš, un sāk izsīkt izdoma, ko vēl var pagatavot no šā dārzeņa, noderēs šī recepte garšīgam kartupeļu un kabaču sacepumam ar sieru.

Šī recepte ir lieliska savā vienkāršībā, un sastāvdaļu klāsts ir īss. Ja sanāk šo ēdienu gatavot rudens ražas laikā, tad pēc pēdējās ciemošanās laukos, visticamāk, teju visas sastāvdaļas tev jau ir. Atliek vien iegādāties “Džiugas” 24 mēnešus nogatavināto sieru.

Kartupeļu un kabaču izkārtošana pannā

Kad kartupeļi un kabacis sagriezti un trauks, kurā gatavosi sacepumu, ietaukots, atliek vien tajā dārzeņus izkārtot. To var darīt dažādi, taču šajā reizē kārtojam tos perpendikulāri trauka pamatnei pamīšus – viena rindu kartupeļu, viena rinda kabaču. Šādā gadījumā mērcīte jeb pildījums labāk apņems dārzeņus un rezultāts būs gardāks.

Gatavojot mērcīti jeb sacepuma pildījumu, var izmantot garšvielu, kuras sastāvā jau ir dažādi zaļumi un ķiploki. Ja šādas garšvielas nav, bet mājās ir gan ķiploki, gan zaļumi, – izmanto tos.

Kartupeļu un kabaču sacepuma recepte

Sastāvdaļas:

  • 10 kartupeļi
  • 1 vidējs kabacis
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • timiāns
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 150 g 24 mēnešus nogatavināta “Džiugas” siera
  • 70 g majonēzes
  • sāls
  • šķipsniņa sodas
  • 4 olas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
  2. Kabaci nomizo, izņem sēklu daļu un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  3. Ar sviestu ietaukotā cepamajā pannā pamīšus kārto kartupeļu un kabaču šķēlītes. Pārber ar sāli un timiāna lapiņām.
  4. Liek cepties līdz 200°C temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 25–30 minūtes.
  5. Tikmēr pagatavo masu no ķiploka, rīvēta siera, majonēzes, sāls, sodas un olām.
  6. Kad kartupeļi un kabači mīksti, tos pārlej ar pagatavoto masu un liek cepties līdz 180°C temperatūrai sakarsētā krāsnī 10–15 minūtes, līdz viss sacepies.
  7. Gatavu ēdienu var pārkaisīt ar dillēm vai timiāna lapiņām.

Labu apetīti!

Par projektu

Pica, pasta, karstmaizes, visdažādākie sacepumi un ļoti daudzi citi ēdieni nav iedomājami bez kādas ārkārtīgi svarīgas sastāvdaļas. Kas ir šī sastāvdaļa, jūs vaicāsiet? Tas, protams, ir siers. Un, tā kā siera nekad nav par daudz, Džiugas piedāvā lieliskas receptes ēdieniem, ar kuriem iepriecināt ģimeni, draugus un jebkuru citu, kuram siers ir augstā vērtē.