tv3.lv

Ātri, viegli, atvēsinoši! Pagatavo vasarīgu plūmju sorbertu Paulas Freimanes gaumē

Fitnesa trenere, grāmatu cikla “Zelta Sastāvdaļa” autore Paula Freimane nereti iepriecina sociālo tīklu sekotājus, publiskojot kādu no savām sezonālajām receptēm. Šoreiz Paula aicina pievērst uzmanību plūmēm un pagatavot veselīgu sorbertu, kas lieliski aizstās saldējumu.

14. augustā 15:20

“Tik dievīgs. Saldskābs un krēmīgs. Iespējams viens no gardākajiem sorbertiem kādu esmu ēdusi,” par recepti nosaka Paula.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Sastāvdaļas: 1,5 kilogrami svaigu plūmju, 150 grami saldinātāja (medus, kļavu sīrups, agaves sīrups).

Ar nosaukto sastāvdaļu daudzumu izdosies pagatavot četras porcijas sorberta. Pēc Paulas aprēķiniem – katra porcija saturēs 112 kalorijas.

Pagatavošana: sakarsē cepeškrāsni līdz 180° temperatūrai. Uz pusēm griež plūmes, izņem kauliņu un liek augļus cepamtraukā. Plūmes liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, tad atdzesē. Atdzesētas plūmes liek blendera traukā, pievieno saldinātāju un sablenderē. Kad viss vienmērīgi sablenderējies pagaršo masu, lai saprastu, vai nevajag pievienot vēl saldinātāju, ja prasās – pievieno vēl. Plūmju biezeni lej uzglabāšanas traukā un liek saldētavā uz sešām stundām.

Atceries! Lai soberts būtu krēmīgs, nevis sasalis ledus klucis, ik pēc divām stundām trauks jāizņem no saldētavas un kārtīgi jāsamaisa saldā masa.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm