tv3.lv

Brīvdienu recepte: Gardie spinātu pīrāgi “Spanakopita” grieķu gaumē

Šī ir Rimi gardēdes, finansistes Ilzes Auzeres pārbaudīta recepte, kas ļauj latviešu garšas kārpiņām pierast pie citu valstu gardumiem. Auzere kopā ar Kristapu Rasimu to atklāja arī raidījuma “Izgaršo Latviju” skatītājiem. Raidījums skatāms katru sestdienu TV3.

12. martā 11:30

“Spanakopita” sastāvdaļas

1 paciņa saldēti spināti
1 sakapāts sīpols
4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
¼ tējk. muskatrieksts
½ tējk. Sāls, pipari
3 olas
100g sakapātas dilles
2 paciņas 9% biezpiens
1,5 kg saldēta kārtainā mīkla (bez rauga)

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Atkausē spinātus un nolej šķidrumu. Atkausē mīklu. Bļodā samaisa sakapātu sīpolu, biezpienu, ķiplokus, 2 olas un dilles. Pievieno muskatriekstu, sāli un piparus. Mīklu sagriež apmēram 5 X 5cm lielos kvadrātiņos, var arī lielākus. Ar karoti ieliek pildījumu. Pārloka, izveidojot trijstūri, un ar pirkstiem saspiež vīles. Tad ar dakšiņu saspaida maliņas atkārtoti, izveidojot rieviņas. Apziež ar sakultu trešo olu vai Smiltenes “Piena spēku” un cep krāsnī 20 līdz 25 minūtes.

Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist.

Lai labi garšo!

Raidījumu “Izgaršo Latviju” skaties  katru  sestdienu pulksten 19:20 ar atkārtojumu svētdienās pulksten 8:50 TV3, vai jebkurā laikā bez maksas platformā “Play.tv3.lv”

Raidījumā “Izgaršo Latviju” labākās garšas meklējumos dodas aktieris Kristaps Rasims, to veido SIA “112 Oridžinal”, bet atbalsta veikalu tīkls “RIMI”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm