tv3.lv

Gailenes burciņā: vienkārša marinādes recepte

Noteikti var teikt, ka gaileņu sezona ir sākusies. No pirmajām gailenēm esam pagatavojuši sēņu mērci. Ko darīt, ja mežā ir izdevies salasīt vairāk gaileņu nekā nepieciešams vienai vakariņu reize, likt gailenes burciņā. Piedāvājam viegli pagatavojamu gaileņu marinādi.

26. jūlijā 8:17

Sastāvdaļas:

Gailenes – 1 kg

Ūdens – 700 ml

Melnie piparu graudi – 7 gab.

Baltie piparu graudi – 5 gab.

Lauru lapas – 3 gab.

Etiķis – 45 ml

Cukurs – 1 ēdamkarote uz 1 l ūdens

Sāls – 1 ēdamkarote uz 1 l ūdens

Krustnagliņas – 2 gab.

Kanēlis – šķipsniņa

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet gailenes un iemērciet aukstā ūdenī uz divām stundām. Pēc tam vēlreiz noskalojiet tās zem tekoša ūdens. Ja ir lielas gailenes, sagrieziet.
  2. Gailenes liek katlā ar verdošu ūdeni (1 litram ūdens pievieno 1 ēdamkaroti sāls). Vāra 20-30 minūtes uz lēnas uguns, pēc tam nokāš caurdurī.
  3. Lai pagatavotu marinādi, nepieciešams sajaukt ūdeni, sāli un cukuru. Uzvāra.
  4. Pievienojiet pārējās garšvielas un sēnes. Vāriet 10-15 minūtes.
  5. Vārīšanas beigās pievienojiet etiķi.
  6. Izkātojiet gailenes sterilizētās burkās. Uzlejiet marinādi. Cieši aizvākojat burkas.
  7. Marinētās gailenes atdzesē istabas temperatūrā, tad noliek vēsā vietā.

Labu apetīti!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm