tv3.lv

Gandrīz ideālas vakariņas: lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Lai pēc ēšanas justu sāta sajūtu un ēdiens nenodarītu pāri figūrai, maltītei jābūt sabalansētai. Pamatēdienu, ko šovā “Gandrīz ideālas vakariņas” bija iespēja nobaudīt uzturas speciālistes Dagnes Kantānes-Indrikas viesiem, var izmēģināt pagatavot ikviens.

17. septembrī 12:04

Digna saviem vakariņu draugiem pamatēdienā pasniedza krāsnī ceptu lasi ar dārzeņiem un pērļu grūbām ar pesto, un šo recepti atklāj arī “tv3.lv” lasītājiem.

Sastāvdaļas:

  • 900 g laša filejas
  • 1 ziedkāposts
  • 8 burkāni
  • Pērļu grūbas
  • Bazilika pesto
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 75 ml olīveļļas
  • Citrons, sāls
  • Garšvielas lasim: 2 ēdk. Teryaki garšvielas
  • 2 ēdk. maltas saldās paprikas
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • Mērcei: 300ml saldā krējuma (10%), citrona sula no ½ citrona, sāls.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos. Pievieno ķiploku (4-5 daiviņas),
    sāli un olīveļļu (75 ml = 5 ēdamkarotes), liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20
    minūtēm.
  2. Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri (2+2 ēdamkarotes), citrona sulu no
    puses citrona un olīveļļu (4 ēdamkarotes) un apviļā tajā sagrieztu laša fileju.
  3. Liec vārīties pērļu grūbas. Ieber verdošā ūdenī, vāra 15-20 minūtes. Kad gatavas,
    iemaisa nedaudz bazilika pesto.
  4. Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes.
  5. Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, noņem no uguns, pievieno sāli un sulu no puses
    citrona. Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus. Pievieno grūbas un pasniedz.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm