tv3.lv

Gandrīz ideālas vakariņas: pad thai nūdeles ar garnelēm – taizemiešu garša, kas nepievils

Ja esi taizemiešu virtuves cienītājs, bet pie plīts nejūties kā zivs ūdenī, neķer kreņķi! Lielisku recepti gardām vakariņām TV3 šovā “Gandrīz ideālas vakariņas” nesen nodemonstrēja mūziķis Reinis Straume.

25. aprīlī 15:01

Reinis saviem jaunajiem draugiem pamatēdienā pasniedza pad thai nūdeles ar garnelēm, kam deva nosaukumu “24 h Bangkokā”.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

“Šis ēdiens ir sātīgs, garšīgs, ass, un nav mazsvarīgi, ka tādiem svētdienas pavāriem kā man tas ir ātri un pietiekami viegli pagatavojams. Turklāt recepti ir viegli pielāgot — ja vēlies aizvietot garneles ar gaļu, tad pavisam vienkārši var atsevišķi piecept, piemēram, gabaliņos sagrieztu vistas fileju.

Ēdiens arī ļoti labi garšo veģetārā variantā bez garnelēm. Šajā gadījumā iesaku ēdienam pirms pasniegšanas uzbērt sauju apgrauzdētu zemesriekstu bez sāls,” “tv3.lv”skaidro Reinis.

Viņš piebilst: “Pirmajā reizē var sanākt padārgi, ja saimniecībā jau nav sezama eļļas un sriračas, bet pēc tam sanāk arī pietiekami ekonomiski (īpaši, ja izvēlaties veģetāro variantu).”

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • Zemesriekstu sviests (smooth, bez sāls)
  • Šķidrs medus
  • Laimi
  • Lociņi
  • Sriracha
  • Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu
  • Lielās garneles marinādē (“Rimi”)
  • Pad thai nūdeles x2
  • Grauzdēti sīpoli
  • Sezama eļļa

Pagatavošana:

  1. Ieliec 4 porcijas nūdeļu vidēji lielā bļodā.
  2. Sagriez lociņus.
  3. Mazākā bļodā sajauc mērci: 2,5 ēdamkarotes ar kaudzīti zemesriekstu sviesta, 5 ēdamkarotes sojas mērces, 2,5 ēdamkarotes sriračas, 2,5 tējkarotes šķidrā medus, 2,5 tējkarotes sezama eļļas. Maisi kārtīgi, līdz nav zemesriekstu sviesta kunkuļu.
  4. Uzliec vārīties ūdeni un liec karsēties pannu ar padaudz olīveļļas. Kad eļļa ir karsta, liec pannā garneles un cep, regulāri grozot, līdz gatavas (vienmērīga krāsa un konsistence).
  5. Kad ūdens ir uzvārījies, aplej nūdeles bļodā. Pēc 3 minūtēm nokās ūdeni nūdelēm un tajā pašā bļodā ar nūdelēm iemaisi iepriekš sagatavoto zemesriekstu mērci.
  6. Sakārto nūdeles šķīvī, pievieno ceptās garneles un pārber visu ar grauzdētiem sīpoliem un lokiem.

Lai izdodas!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm