tv3.lv

Kabaču ikri ziemai bez pasterizēšanas

Kabaču ikri ir labi zināma uzkoda. Receptē ir visiem pieejami dārzeņi un to var salīdzinoši ātri pagatavot.

11. augustā 15:47

Sastāvdaļas

Kabacis 1,5 kg

Burkāni 500 g

Augu eļļa 125 ml

Sāls 25 g

Malti melnie pipari  0,5 tējkarote

Sīpoli 450 g

Ķiploka daiviņas 5

Cukurs 50 g

Tomātu pasta 150 g

Etiķis 25 ml

Pagatavošana

  1. Sagriež sīpolus mazos kubiņos. Arī ķiplokus pēc iespējas vairāk sasmalcina ar nazi.
  2. Sarīvē burkānus uz rupjās dārzeņu rīves.
  3. Ielej katlā augu eļļu un pievieno dārzeņus (sīpolus, ķiplokus, burkānus). Cep uz vidējas uguns 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  4. Kamēr dārzeņi cepas, nomizotu kabaci sagriež vidēja izmēra kubiņos.
  5. Tad sautētajiem dārzeņiem pievienojiet sāli un cukuru. Visas sastāvdaļas samaisa.
  6. Pēc tam katliņā ieber sagrieztos kabačus un visu kārtīgi apmaisa. Turpina vārīt 30 minūtes, neaizmirstot dārzeņus ik pa laikam apmaisīt.
  7. Pēc 30 minūtēm katliņā pievieno melnos maltos piparus, tomātu pastu. Visu labi samaisām. Laiku pa laikam apmaisot, dārzeņus vāra uz lēnas uguns vēl 10 minūtes. Pievieno arī etiķi.
  8. Dārzeņus sablendē viendabīgā masā.
  9. Uzliek uz plīts, lai uzmet burbuli.
  10.  Karsto kabaču ikru masu lejam burkās un aizvākojam.

Lai labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm