Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Kāposti gruzīnu gaumē
Ir daudz un dažādu veidu, kā pagatavot kāpostus, atklājot sev to garšu arvien jaunos veidos. Piedāvājam Ainas Pitrānes recepti kāposti gruzīnu gaumē.

Sastāvdaļas
1 kāpostgalva
1 sarkanā biete
1 burkāns
7-8 daiviņas ķiploka
1 čili pipars vai čili pārslas pēc garšas
Sastāvdaļas marinādei
1 litrs ūdens
200 g etiķis 9%
2 ēd. k rupjās sāls
110 g cukurs
3-4 gb smaržīgie pipari
Pagatavošana
Kāposta lapas sagriezt lielos gabalos, burkānu sarīvēt uz rupjas rīves, bieti sagriezt vai sarīvēt tievās šķēlītēs, izspiest ķiploku un sagriezt smalki čili piparu.
Visas sastāvdaļas apvieno, labi izmaisa un saliek burkās vai kādā citā traukā.
Pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, smaržīgos piparus un uzvāra. Vāra kādu 1 minūti un noņem no uguns. Pievieno etiķi, labi izmaisa un karsto marinādi pārlej pāri kāpostiem. Aizvāko un jau nākamajā dienā var baudīt kāpostus gruzīnu gaumē.
Labu apetīti!
Vairāk ar Ainas receptēm vari iepazīties šeit.
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!