tv3.lv

Klasiskie Cēzara salāti ar kraukšķīgu bekonu

19. martā 11:29

Raidījums “Izgaršo Latviju” šonedēļ ciemojās pie kūpinājumu meistariem Ķegumā uzņēmumā ar labām tradīcijām “Rubeņi”. Savukārt “Rimi” gardēde Liene Zemīte, izmantojot kūpinātu cauraudzīti, pagatavoja klasiskus Cēzara salātus. Lūk, viņas recepte!

Cēzara salātu sastāvdaļas

Salātiem:

1 galviņa Romiešu salātu lapas
1 gab. Garā baltmaizīte
apsmērēšanai sviests vai eļļa
1-2 gab. Ķiploks, garšvielas
150g Parmezan siers
200g Kūpināts vistas giross
200g Kūpināta cūkas cauraudzītis

Mērce:

2 gab. Olas dzeltenumi
300g Olīveļļa
2-3 daiviņas Ķiploks
aptuveni 50g, bet labāk pēc garšas Anšovi
1 -2 ēd.k. Citronu sula
40g Parmezāna siers
pēc garšas Garšvielas( sāls, pipari)
1 ēd.k. Vorčester mērce

Pagatavošana

Mērces gatavošana. Visas sastāvdaļas samaļ blenderī, lēni pievieno eļļu.

Salātu gatavošana. Apcep plāni sagrieztu cūkas cauraudzīti, lai kraukšķīgs. Sagriež smalkos kubiciņos vistas girosu. Plānās šķēlēs sagrieztu maizi nedaudz apcep cepeškrāsnī, lai kļūst kraukšķīga. Lielā bļodā saplūkā lapas, pārlej mērci, iecilā. Liek uz šķīvja pa kārtām, pievienojot visas sastāvdaļas, pārber ar parmezāna sieru.

Lai labi garšo!

Raidījumu “Izgaršo Latviju” skaties  katru  sestdienu pulksten 19:20 ar atkārtojumu svētdienās pulksten 8:50 TV3, vai jebkurā laikā bez maksas platformā “Play.tv3.lv”

Raidījumā “Izgaršo Latviju” labākās garšas meklējumos dodas aktieris Kristaps Rasims, to veido SIA “112 Oridžinal”, bet atbalsta veikalu tīkls “RIMI”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm