tv3.lv

Kreftīgais vistas un rupjmaizes sacepums ar ķiplociņiem

Ar viesošanos Ķelmēnu maizes ceptuvē, sākas jaunā raidījuma “Izgaršo Latviju” sezona. Šoreiz vairāk uzzināsi par to, kā top īsta lauku rupjmaize, kā gluži vai tukšā vietā izveidota viena no atpazīstamākajām maizes ceptuvēm, kā arī, protams, kopā ar raidījuma vadītāju, aktieri Kristapu Rasimu varēsi iegūt jaunas prasmes kulinārijā.

5. februārī 11:48

Kurš gan nezin, ka no rupjmaizes sanāk perfekti ķiploku grauzdiņi un nav nekā labāka par rupjmaizi, ja jāizlemj, ar ko uzkost speķīti. Šoreiz raidījumā piedāvāts vēl kāds vienkāršs, bet garšīgs šīs sātīgās maizes pagatavošanas veids. Lūk, recepte, kas ļaus palutināt savējos.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Recepte: Vista ar rupjmaizi un ķiplokiem

Sastāvdaļas:

20 ml maigas “extra virgin” olīveļļas
4-5 vistu šķiņķīši
4-5 Ķelmēnu rudzu maizes vai rudzu saldskābmaizes šķēles
8 notīrītas ķiploku daivas
2 āboli, katrs 4 gabalos
1 rozmarīna stiebriņš, tikai lapiņas
Šķipsna svaigi maltu melno piparu
Šķipsna jūras sāls

Pagatavošana:

Pannā lej eļļu un, kad tā karsta, ar ādu uz leju liek cepties vistu. Apcep zeltainu no abām pusēm.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Izceļ no pannas vistu un liek tajā maizi, ko pārbārsta ar pusi ķiploku, virsū vistu, tad pārējos ķiplokus, ābolus, rozmarīnu, sāli un piparus. Uzlej nedaudz eļļu un liek cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Pasniedz siltu.

Šajā raidījumā “Izgaršo Latviju” vairāk tiek stāstīts par “Ķelmēnu maizes” rašanos – gan to, kā tapis uzņēmums SIA “Zilūži”, gan to, kā tiek izcepts maizes kukulītis. Vai zini, cik ilgs laiks nepieciešams, lai izceptu īstu rupjmaizi? Arī to uzzināsi raidījumā. Ieskatam piedāvājam arī fotogaleriju ar attēliem no brīža, kad tapa maiznīca, kā arī mūsdienu ražotnes.

Raidījumu “Izgaršo Latviju” skaties no 5. februāra līdz 9. aprīlim katru  sestdienu pulksten 19:20 ar atkārtojumu svētdienās pulksten 8:50 TV3, kā arī jebkurā laikā tv3 play.lv platformā vai Go3 platformā.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Raidījumā “Izgaršo Latviju” labākās garšas meklējumos dodas aktieris Kristaps Rasims, to veido SIA “112 Oridžinal”, bet atbalsta veikalu tīkls “RIMI”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm