tv3.lv

Latgales tradicionālā garša: gavēņa ēdiens, kas piemērots baudīšanai arī rudenī

Ja esi nolēmis uzkodā izmēģināt ko jaunu, interesantas ierosmes vari smelties Latgales tradicionālajos ēdienos, kas mēdz pārsteigt ar neiedomājamām garšu kombinācijām.

23. septembrī 16:18

Gavēņa laika receptes nav liegts izmēģināt arī pārējā gada laikā, tādēļ tavai uzmanībai – gavēņa laika ēdiens jeb gavieņa murcouka, kas cieņā tiek turēts Latgalē.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 8 rupjmaizes šķēles
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 skābs ābols
  • 4 ēdk. linsēklu eļļas
  • sāls pēc garšas
  • 4 ēdk. auksta vārīta ūdens

Pagatavošana:

Rupjmaizi, sīpolu un ābolu sagriež 2 cm garos stienīšos. Pievieno linsēklu eļļu. Pirms pasniegšanas pievieno aukstu ūdeni.

Šī un daudzas citas Latgalei raksturīgo ēdienu pagatavošanas receptes atrodamas izdevumā “Latgales Pavārgrāmata. Latgales reģiona un Krāslavas novada tradicionālās receptes”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm