tv3.lv

Latviskais un itāliskais Tālavas ūsiņa pastā

Raidījums “Izgaršo Latviju” šonedēļ ciemojās alusdarītavā “Tālavas ķēniņa alus”, kur alu tiek darīts latviskās tradīcijas vaļējos ozolkoka kubulos.

2. aprīlī 9:00

“Itālijā un daudzās citās valstīs ir pierasts pie ēdiena pievieno vīnu, mēs latvieši sāksim pievienot alu. Tāpēc ņemšu daudz klasiskus latviešu produktus un savienošu kopā ar alus mērci. Pasniegsim kopā ar makaroniem, lai ir arī tā Itālija,” teic “RIMI Gardēži” pavārs Normunds Baranovskis un šajā reizē piedāvā Tālavas ūsiņa pastu.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Tālavas ūsiņa pastas sastāvdaļas

Alus mērcei:

400ml Tālavas ūsiņa alus

400ml tomātu kečups

2 daivas ķiploka

2 sīpoli

2 ēdamk. sojas mērce

2 ēdamk. eļļas apcepšanai

Pastai:

250g pasta

200g cūkas pavēdere

30ml eļļa apcepšanai

1 – 2 gab. paprika

100g burkāni

1 bunte sīpolloki

2 saujas spinātu lapu

1 sarkanais sīpols

100g selerijas saknes

Pagatavošana

Mērcei apcep eļļā smalki grieztus sīpolus, ķiploku un čili. Pielej alu un pavāra 2 minūtes. Pielej soju un kečupu. Samazina karstumu un pavāra 5 minūtes.

Novāra pastu, kā norādīts uz iepakojuma.

Notīra un sagriež dārzeņus, sīpollokus un cūkas pavēderi. Lielā pannā pirmo apcep pavēderi, pievieno cietos dārzeņus, tad sīpolu, papriku. Pielej mērci un pievieno spinātus un sīpollokus. Pavāra dažas minūtes un pasniedz kopā ar pastu.

Lai labi garšo!

Raidījumu “Izgaršo Latviju” skaties  katru  sestdienu pulksten 19:20 ar atkārtojumu svētdienās pulksten 8:50 TV3, vai jebkurā laikā bez maksas platformā “Play.tv3.lv”

Raidījumā “Izgaršo Latviju” labākās garšas meklējumos dodas aktieris Kristaps Rasims, to veido SIA “112 Oridžinal”, bet atbalsta veikalu tīkls “RIMI”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm