tv3.lv

Receptes: ko darīt ar pāri palikušo Jāņu sieru?

Pēc katrām kārtīgām svinībām, daudz kas paliek pāri neapēsts, tā pēc Līgo nakts, bieži vien ir ledusskapis pilns ar Jāņu sieru. Gan pašas sarūpēto, gan līgotāju atnesto. Trīs idejas, ko darīt ar pāri palikušo Jāņu sieru.

24. jūnijā 12:14

Aptaujātas tika visas paziņas, lai apkopotu vieglākās receptes, jo pēc svētkiem un vēl jaukā vasaras laika, nemaz ilgi negribas darboties virtuvē.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Gaisīgais olu kultenis ar Jāņu sieru

Šis ēdiens būs ideāla izvēle brokastīm, jo olas un Jāņu siers veido lielisku garšas kombināciju un sniedz dienas iesākumam nepieciešamo enerģiju.

Sastāvdaļas (2-3 personām)

3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;

4 ēdamk. piena;

100 g rupji sarīvēta Jāņu siera;

10 g sviesta;

2 saujas zaļumu (spināti, rukola, ūdenskreses utt.);

sāls, melnie pipari pēc garšas;

grauzdētā maize, salāti pasniegšanai.

Pagatavošana

  1. Olas dzeltenumus viegli sakuļ kopā ar pienu.
  2. Atsevišķā bļodā noturīgās putās uzputo olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls. (Nav jāputo līdz tie ir stingrās putās, masai ir jābūt baltā krāsā un tādai, lai uz virsmas nav lielāka izmēra burbuļu; jāputo ~1,5 min). Iemaisa olas baltumus dzeltenuma masā un samaisa. Pievieno 20 g siera.
  3. Uz sakarsētās pannas izkausē sviestu. Izlej olu masu un cep uz vidējās uguns ~1 min. Pievieno palikušos 80 g siera, kārtojot to vienmērīgi uz visas omletes. Pieliek klāt arī zaļumus, sāli un melnos piparus pēc garšas, un ,maisot ar koka lāpstiņu, karsē omleti, līdz olu masa ir sarecējusi, bet vietām joprojām ir mitra ( ~2 min, nekarsējiet, līdz olas ir pilnīgi sausas).
  4. Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi un salātiem.

Cepts pārpalikušais Jāņu siers

Sastāvdaļas

150 g rīvmaizes;

siera ritulis;

2–3 olas;

garšvielas – pēc vēlēšanās.

Pagatavošana

  1. Sieru sagriež pabiezās šķēlēs – vismaz centimetra biezumā, lai tas ātri neizkustu. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu, lēzenā bļodā vai šķīvī ieber rīvmaizi, kas sajaukta ar garšvielām.
  2. Ņem pa vienai siera šķēlei, apviļā olā, tad rīvmaizē, tad atkal olā un noslēgumā rīvmaizē. Cep lielā eļļas daudzumā uz pannas no abām pusēm, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.
  3. Pasniedz ar svaigiem salātiem vai kā uzkodu. Ļoti labi šis ceptais siers garšos arī uz maizītes.

Marinēts Jāņu siers

Sastāvdaļas

Jāņu siers;

eļļa (pēc izvēles);

dilles;

dažas ķiploku daiviņas;

čili pipars;

sāls.

  1. Sākumā sieru, ko plāno iemarinēt eļļā un garšaugos, sagriež nelielos kubiciņos.
  2. Siera kubiņus pilda burciņā, pa vidu liekot dažādas garšvielas – dilles, ķiplokus, var pievienot arī sīpolus.
  3. Kad burciņa pilna, to pārlej ar eļļu.
  4. Tad trauku aizvāko un liek ledusskapī, to tajā tur 2-3 dienas.

Labu apetīti!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm