Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Sezonas recepte: tarte ar mellenēm
Melleņu laikā ir īstais brīdis pagatavot savu pirmo tarti. Aina Pitrāne piedāvā melleņu tartes recepti, kas būs pa spēkam ik vienam.

Sastāvdaļas
(Formas diametrs 24 cm)
Mīklai
160 g milti
100 g sviesta
70 g skābā krējuma
1 tēj. k cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
Pildījumam
250 g skābā krējuma
1 ola
180 g melleņu
130 g cukurs (var likt mazāk vai vairāk)
2 ēd. k kukurūzas vai kartupeļu cietes
1 ēd. k vaniļas cukurs
Pagatavošana
Istabas temperatūras sviestu saputot ar skābo krējumu līdz viendabīgai masai. Piebērt izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un samīca mīklu.
Formā ieklāj mīklu, veidojot dibenu un augstas malas. Sadursta ieklāto mīklu ar dakšiņu.
Skābo krējumu saputot ar cieti, cukuru, olu un vaniļas cukuru viendabīgā krēmā.
Mellenes ber uz veidnes ieklātajā mīklā un pārlej ar krējuma krēmu.
Tarti cept līdz 190°C apmēram 35-40 min.
Labu apetīti!
Vairāk ar Ainas receptem vari iepazīties šeit!
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!