tv3.lv

Sezonas recepte: tarte ar mellenēm 

Melleņu laikā ir īstais brīdis pagatavot savu pirmo tarti. Aina Pitrāne piedāvā melleņu tartes recepti, kas būs pa spēkam ik vienam.

6. augustā 10:09

Sastāvdaļas

(Formas diametrs 24 cm)

Mīklai

160 g milti

100 g sviesta

70 g skābā krējuma

1 tēj. k cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

Pildījumam

250 g skābā krējuma

1 ola

180 g melleņu

130 g cukurs (var likt mazāk vai vairāk)

2 ēd. k kukurūzas vai kartupeļu cietes

1 ēd. k vaniļas cukurs

Pagatavošana

Istabas temperatūras sviestu saputot ar skābo krējumu līdz viendabīgai masai. Piebērt izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un samīca mīklu.

Formā ieklāj mīklu, veidojot dibenu un augstas malas. Sadursta ieklāto mīklu ar dakšiņu.

Foto: AINA PITRĀNE

Skābo krējumu saputot ar cieti, cukuru, olu un vaniļas cukuru viendabīgā krēmā.

Mellenes ber uz veidnes ieklātajā mīklā un pārlej ar krējuma krēmu.

Foto: AINA PITRĀNE

Tarti cept līdz 190°C apmēram 35-40 min.

Foto: AINA PITRĀNE

Labu apetīti!

Vairāk ar Ainas receptem vari iepazīties šeit!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm