tv3.lv

Signes Meirānes gardās ābolu plātsmaizes recepte

No 11. septembra svētdienu rītos 9:25 raidījumā “Brīv.Dien.Galds” pie TV3 skatītājiem  nāks gardēde un kūku burve Signe Meirāne, lai dalītos savā pieredzē un gardumu receptēs no jaunās grāmatas. Savukārt portālā “tv3.lv” publicējam Signes izlolotās receptes, kas ikvienam palīdzēs padarīt brīvdienu rītus gardus un palutināt savus mīļos. Lūk, ābolu plātsmaizes recepte.

11. septembrī 9:25

Sastāvdaļas

250 ml kefīra
230 g gaiši brūnā cukura
380 g kviešu miltu
4 vidējas olas
140 g sviesta, izkausēta
1 tējk. sodas
1/4 tējk. jūras sāls
1200 g ābolu bez serdes, šķēlēs

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Virskārtai:

250 g skābā krējuma
3 olu dzeltenumu
150 g gaiši brūnā cukura
10 g kviešu miltu
3 tējk. malta kanēļa
1 apelsīna miza, smalki sarīvēta
šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un ar cepamo papīru izklāj 25 x 40 cm izmēra formu.

Bļodā liec olas, cukuru, sāli un vaniļu un samaisi ar putojamo slotiņu. Pieliec sviestu un kefīru un samaisi. Iesijā miltus ar sodu un iemaisi. Lej formā. Uzber vai skaisti izkārto ābolus.

Citā bļodiņā samaisi visas virskārtas sastāvdaļas un uzlej uz āboliem. Liec krāsnī vienu līmeni zem vidējā uz 45-50 minūtēm, kamēr zeltains un gatavs. Izņem, atdzesē un tad pasniedz.

Apēst vislabāk pirmajā dienā, bet ir lieliska arī pēc 3 dienām.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm