tv3.lv

Super ātrā Napoleona kūka

Brīvdienās gribas palutināt gan sevi, gan ģimeni, gan draugus, bet, kurš vēlās stundām cep kūku? Māra Ziemele no “Ēdam skaisti” piedāvā superātru Napoleonu.

13. augustā 11:05

Sastāvdaļas

1 l piens (der arī augu);

5 olu dzeltenumi (ja mazas oliņas (M), tad 6);

60 g kukurūzas ciete;

Saldinātājs (izmantoju, apmēram, 25 pilienus flavor drops, respektīvi 5 karotītes beramais saldinātājs);

Ēdamkarote riekstu sviests (izmantoju kokosriekstu/mandeļu);

Paciņa kārtainās mīklas.

Pagatavošana

  1. Kūkas formiņas malas izklāj ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.
  2. Katliņā lej pienu. Bļodā dzeltenumus sakuļ ar cieti un saldinātāju.
  3. Sāk sildīt pienu, pakāpeniski pievieno dzeltenumu masu un maisa, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
  4. Kad krēms sāk biezēt, turpina sildīt un maisa vēl 10 minūtes. Beigās pievieno riekstu sviestu un izmaisa, lai tas vienmērīgi iekļaujas krēmā.
  5. Ņem katliņu no uguns un liek atdzesēties.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  7. Uz cepampapīra liek kārtaino mīklu, sagriež mazos kubiciņos un cep, kamēr paceļas un kļūst zeltaina.
  8. Sagatavoto kārtaino mīklu, padzesē un saplucina. 1/4 no saceptās mīklas atstāj kūkas dekorēšanai.
  9. Kad krēms ir padzisis, tajā iemaisa sacepto kārtaino mīklu un pārlej kūkas formā, izlīdzina.
  10. Kad kūka gatava, liek ledusskapī uz nakti un nākamajā rītā dekorē ar palikušajam mīklas drupačiņām.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes no Māras atradīsi “Ēdam skaisti”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm