tv3.lv

Viegli pagatavojama tomātu zupa spāņu gaumē

Cita aukstā zupa. Tomātu sezonas laikā pamēģini viegli pagatavojamo seno spāņu tomātu zupu, ko kāda saimniece sauc par “Zoque”, vēl kāda par “Salmoreho”. Mūsu mājās par auksto tomātu biezzupu. Arī zupas variācijas ir dažādās. Veģetārieši var gaļas vietā likt mocarellas sieru.

10. augustā 16:06

Sastāvdaļas

1 kg tomātu

1 baltmaize vismaz vienu dienu nostāvējusi, mazliet iekaltusi (bagete, ciabatta jebkurš iecienītais baltmaizes variants)

150–200 ml olīveļļas

3 olas

1–2 ķiploka daiviņas

Dažas vītināta šķiņķa šķēles vai mocarellas mazās siera bumbiņas

Sāls, pipari pēc garšas, zaļumi.

Pagatavošana

  1. Cieti novāra olas.
  2. Tomātus var blanšēt un blendēt, var arī rīvēt uz rupjās dārzeņu rīves. Sāc no kātiņa un tad tomāts uzreiz būs vajadzīgajā zupas konsistencē. Rīvē tā, lai miza paliek tev rokās.
  3. Mazliet sakaltušo baltmaizi nedaudz samitrina ar ūdeni. Lieko šķidrumu no baltmaizes nospiež, tad iedrupina tomātos.
  4. Tomātiem un baltmaizei pievieno saspiestu vai sarīvētu ķiploku, eļļu un visu sablendē.
  5. Ja zupa šķiet par biezu, pievieno vēl kādu tomātu un eļļu, ja par šķidru, tad baltmaizi.
  6. Zupu pasniedz ar smalki sakapātu olu, zaļumiem, šķiņķi vai mocarellas siera bumbiņām.

Variācijām. Dārzeņu sezonas laikā var likt klāt arī sarkano papriku, kādu melones šķēli.

Labu apetīti!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm