tv3.lv

Viegli pagatavojamie "Latgales salāti" ziemai

Piedāvājam vienu no populārākajām gurķu salātu receptēm “Latgales salātus”. Katrā mājā ir sava recepte, ja vēl neesi gatavojis, pamēģini.

16. augustā 7:33

Sastāvdaļas

Gurķi ~ 1,5 kg

Sīpoli ~ 0,5 kg

Dilles pēc sajūtām un iespējām

Etiķis 4-5 ēd. karotes

Cukurs 2 ēd. karotes

Sāls ~ pusotra ēd. karote

Eļļa 10 ēd. karotes

Pagatavošana

  1. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pēc tam notīra un sagriež sīpolus.
  2. Sagriež dille un visu kopā kārtīgi samaisa.
  3. Dārzeņiem pievieno divas ēdamkarotes cukura, pusotru ēdamkaroti sāls, četrās līdz piecas ēdamkarotes galda etiķa un 10 ēdamkarotes eļļas. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz trīs, četrām stundām marinēties.
  4. Tad sapilda gurķus sterilizētās burkās. Dārzeņus stingri piespiež un pa virsu uzlej atlikušo marinādi.

Lai labi garšo!

P.S. Pēc kādām divām stundām, kad gurķi ir nolikti marinēties, var pagaršot un pievienot garšvielas pēc nepieciešamības. Tāpat ne vienmēr jāievēro gurķu un sīpolu daudzums. Ir reizes, kad sīpoli var būt vairāk. Ja ģimenē vairāk garšo gurķi, tad var likt vairāk gurķus un sīpolus tikai tik daudz, lai papildinātu garšu.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm