tv3.lv

Vienkārši pagatavojums rīsu plovs ar vistas gaļu

22. septembrī 7:25

Saprotu, ka tas nav autentisks plovs, bet rīsi, kas pagatavoti ar vistas gaļu un dārzeņiem, mūsu mājā visiem iet pie sirds. Šī recepte ir mantota no manu bērnu auklītes, un tā jau vairāk nekā 20 gadus dažādās variācijās tiek gatavota mūsu mājās.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Sastāvdaļas

500 g rīsi (es izmatoju arī tos, kas ir paciņās, jo īpaši, kad mājās bērni bija mazi, tie nepiedega un ēdiens vienmēr izdevās)

Ap 300 g vistas gaļas (vislabāk filejas, bet var jebkuru)

2, 3 burkāni

2 sīpoli

5 ķiploka daiviņas (var arī mazāk)

Ap 0,250 l tomātu pasta/mērce

Sāls

Pipari

Citas garšvielas

Ja nav alerģijas, var likt papriku.

Pagatavošana

  • Sagriež gaļu un liek uz pannas cepties līdz ir zeltaini brūna. Svarīgi nepārcept.
  • Sarīvē burkānus, sagriež sīpolus un ķiplokus un liek pannā cepties.
  • Pa to laiku vāra rīsus.
  • Kad rīsi ir gatavi. Katlā pie rīsiem liek apcepto gaļu, dārzeņus un visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno tomātu pastu un nedaudz ūdeni. Tik daudz, lai var visu sasutināt kādas piecas līdz 10 minūtes uz nelielas uguns. Svarīgi lai nepiedeg.

Pasniedz ar skābētu gurķīti, krējumu.

Lai labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm