Kad mājās nekā nav un sirds alkst pēc kaut kā garda, ņemam ”Džiugas” sieru, kaut kur sameklējam arī baklažānus, tomātu biezeni, olas un vēl dažus produktus, lai pagatavotu burvīgu ēdienu – baklažānu un cietā siera kārtojumu ”Marinara” mērcē.

Lai arī pēc nosaukuma varētu izdarīt citādus secinājumus, patiesībā recepte ir vienkārša un pagatavošana ātra.

Ar šo baklažānu un cietā siera kārtojumu variet priecēt ne tikai savas garšas kārpiņas, tas ir arī lielisks vakariņu ēdiens, ko pasniegt ciemiņiem. Turklāt, ja, to pasniedzot, izdekorēsiet šķīvi ar bazilika lapiņām un ķiršu tomātu pusītēm, uz viesiem atstāsiet patiesa šefpavāra cienīgu iespaidu.

Svarīgs sīkums, ko vērts atcerēties – pirms atstājat baklažānu šķēlītes suloties, tās vajag labi sapresēt, ar plaukstām uzspiežot uz tām. Tas būtiski paātrinās baklažānu sasulošanos.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg baklažānu
  • 2 sīpoli
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 400 ml tomātu biezeņa
  • 150 ml sausa baltvīna
  • 1 ēdamkarote paprikas pārslu
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 400 g “Panko” rīvmaizes
  • 160 g “Džiugas” cietā siera (nogatavināts 24 mēnešus)
  • 160 g “Džiugas” cietā siera (nogatavināts 12 mēnešus)
  • 2–3 olas
  • 100 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

  • Baklažānus sagriež plānās šķēlēs, pārkaisa ar sāli, labi sapresē un ļauj tiem sasuloties.
  • Sīpolus un ķiplokus sagriež, liek sautēties, pievieno baltvīnu un vāra, līdz sīpoli gatavi un vīns iztvaikojis. Pievieno tomātu biezeni, sausās garšvielas, sāli un cukuru. Ļauj lēnām vārīties.
  • ”Panko” rīvmaizi sablendē ar 24 mēnešus noturētu ”Džiugas” cieto sieru un oregano. Olas sakuļ.
  • Baklažānus panē vispirms miltos, tad olā un tad ”Panko” ar sieru.
  • Cepamajā traukā liek kārtās vispirms sasautētos tomātus, tad baklažānus, tad rīvētu 12 mēnešus noturētu ”Džiugas” cieto sieru. Atkārto kārtas, līdz trauks pilns. Pa virsu liek visu atlikušo sieru.
  • Cep krāsnī 180ºC temperatūrā 15–20 minūtes.

Labu apetīti!

Par projektu

Pica, pasta, karstmaizes, visdažādākie sacepumi un ļoti daudzi citi ēdieni nav iedomājami bez kādas ārkārtīgi svarīgas sastāvdaļas. Kas ir šī sastāvdaļa, jūs vaicāsiet? Tas, protams, ir siers. Un, tā kā siera nekad nav par daudz, Džiugas piedāvā lieliskas receptes ēdieniem, ar kuriem iepriecināt ģimeni, draugus un jebkuru citu, kuram siers ir augstā vērtē.