Kad mājās nekā nav, ņemam ”Džiugas” sieru un pagatavojam kaut ko gardu. Šoreiz tā būs bagete ar spinātu, cietā siera un ķiploku pildījumu. Recepte ir patiešām vienkārša, un šā ēdiena pagatavošanai būs jāatvēl pavisam nedaudz jūsu dārgā laika.

Sātīgā un gardā bagete būs lielisks risinājums steidzīgajiem, kā arī tiem, kuri vēlas garšīgi paēst, bet nevēlas pavadīt ilgu laiku virtuvē. Tiesa, ir viena lieta, ko vienmēr būs jāatceras paveikt vēl pirms pašas ēdiena gatavošanas. Proti, recepte paredz izmantot saldētus spinātus, tāpēc tie jau iepriekšējās dienas vakarā jāatstāj uz nakti atlaidināties.

Protams, var izmantot arī svaigos spinātus, taču tādā gadījumā jārēķinās, ka būtiski palielināsies kopējais ēdiena pagatavošanas laiks, jo vēl nāksies noņemties ar svaigo spinātu sagatavošanu lietošanai.

Šajā receptē Uģis Veits izmanto 36 mēnešus nogatavināto” Džiugas” sieru, sakot, – tā kā recepte ir gana vienkārša, jāizvēlas ekskluzīvāks siers bagātīgākai garšai.

Būtiska sastāvdaļa šajā receptē ir muskatrieksts, kura patīkami pikantais aromāts un saldā garša būtiski papildina ēdiena kopējo garšas buķeti.

Sastāvdaļas:

  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 400 g spinātu (saldētu)
  • 1 muskatrieksts
  • 1 bagete
  • 100 ml olīveļļas
  • 100 g “Džiugas” cietā siera (nogatavināts 36 mēnešus)

Pagatavošana:

  • Saldētos spinātus uz nakti atlaidina. Pirms gatavošanas kārtīgi nospiež tiem lieko šķidrumu.
  • Sarīvē mizotus ķiplokus un cieto sieru.
  • Spinātiem pierīvē muskatriekstu, pievieno mazliet sāls.
  • Spinātus, sieru un ķiplokus sajauc ar olīveļļu.
  • Bageti sagriež uz pusēm, apslaka ar olīveļļu un pārliek ar gatavo siera un spinātu masu.
  • Cep krāsnī 180 ºC temperatūrā apmēram 15 minūtes.
  • Pasniedz karstas.

Lai labi garšo!

Par projektu

Pica, pasta, karstmaizes, visdažādākie sacepumi un ļoti daudzi citi ēdieni nav iedomājami bez kādas ārkārtīgi svarīgas sastāvdaļas. Kas ir šī sastāvdaļa, jūs vaicāsiet? Tas, protams, ir siers. Un, tā kā siera nekad nav par daudz, Džiugas piedāvā lieliskas receptes ēdieniem, ar kuriem iepriecināt ģimeni, draugus un jebkuru citu, kuram siers ir augstā vērtē.