tv3.lv

Gandrīz ideālas vakariņas: pavasarīgie garneļu, mango un avokado salāti

Šova ”Gandrīz ideālas vakariņas” dalībnieki nereti iedvesmu ēdieniem, ko celt galdā ciemiņiem, smēlušies savos ārvalstu ceļojumos. Izņēmums nav arī pasākumu rīkotāja Līga Blūmfelde, kura jaunos draugus cienāja ar garneļu, mango un avokado salātiem, kas vakariņu šovā bija ieguvuši nosaukumu ”Arī tropos ir pavasaris”.

12. aprīlī 19:11

”Mango un avokado man saistās ar tropiem, jo es tur esmu pabijusi. Ja pie mums mango mēs nepērkam katru dienu, tur tie mētājas, izejot ārā pa bangalo durvīm,” skaidroja Līga.

Sastāvdaļas:

  • 400 g svaigu tīģergarneļu
  • 2 mango, sagriezti kubiņos
  • 2 avokado, sagriezti kubiņos
  • 2 laimi + laima daiviņas servēšanai
  • Sauja sasmalcinātu koriandra lapiņu (bez kātiem)
  • 1 garš sarkanais čili pipars bez sēklām, smalki sagriezts
  • 1 tējkarote medus
  • 2 tējkarotes avokado eļļas vai extra virgin olīveļļas
  • Sviests cepšanai
  • Salātu lapiņas
  • Mazie mikro salātiņi

Pagatavošana:

  1. Notīra garneles – atdala no čaulas. Es ņemu nost arī astes.
  2. Gatavo mērcīti: 1 laimam norīvē miziņu un no abiem laimiem izspiež sulu; pievieno sasmalcināto koriandru, smalki sagriezto čili, medu un eļļu; visu kārtīgi samaisa kopā.
  3. Garneles sajauc kopā un kārtīgi apviļā mērcītē.
  4. Tad garneles ātri apcep uz pannas sviestiņā. Cep no katras puses minimāli, pusminūti – minūti, pāri palikušo mērcīti saglabā, lai pārlietu pāri salātiem beigās
  5. Uz šķīvjiem izkārto rupji sagrieztus salātus.

Lai labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm