tv3.lv

Gandrīz ideālas vakariņas: zivju bumbas želejā

Ja esi no Carnikavas vai citas apdzīvotas vietas jūras krastā, ir liela iespējamība, ka esi arī zivju mīļotājs. Kā piejūras reģiona iedzīvotājiem, tā arī pārējiem var noderēt recepte, kā mājās pagatavot zivju bumbas želejā, ko TV3 šovā ”Gandrīz ideālas vakariņas” piedāvāja grupas ”Labvēlīgais tips” dalībnieks Ģirts Lūsis.

20. maijā 13:49

”Izvēlējos šo ēdienu, jo tas man saistās ar ”bērnības garšu”. Zivju bumbas gatavoja mana vecāmāte, pēc tam krustmāte un tagad arī es. Lai varētu saglabāt recepti, iemācījos tās pagatavot, jo es tomēr esmu no Carnikavas, un šai vietai zivju ēdieni piestāv,” ”tv3.lv” skaidro mūziķis Ģirts Lūsis.

Sastāvdaļas:

  • Vimba (var būt arī līdaka vai zandarts),
  • 1 ēdamkarote rīvmaizee
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • Apmēram puse ēdamkarotes skāba krējuma
  • Sāls un melnie pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, dilles

Pagatavošana:

  1. Vimbu iztīra, notīra zvīņas, izplēš mīkstumu. Divas reizes izmaļ caur gaļas mašīnu kopā ar zivs ādu.
  2. Pievieno vienu olu, rīvmaizi, smalki sagrieztu sīpolu, krējumu, sāli un piparus.
  3. Asakas savāra buljonā. Pirms vārīšanas obligāti jāizņem žaunas un kauliņš pie galvas. Buljonu vārot, pievieno sīpolu, lauru lapas, dilles, dažus smaržīgos piparus, melnos piparus, sāli. Vāra 30 minūtes. Buljonu izkāš caur sietu.
  4. Vēlreiz liek vārīties buljonu.
  5. No zivs masas izveido bumbas, uz lēnas uguns pavāra apmēram 10-15 minūtes.
  6. Gatavās bumbas liek traukā.
  7. Buljonam pievieno izšķīdinātu želatīnu un aplej zivju bumbas. Želatīna daudzums 1-2 karotes uz litru šķidruma.
  8. Liek ledusskapī saželēt.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm