Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Ļoti viegli pagatavot: pieneņu medus recepte
Kamēr Latvijas pļavas klāj dzeltenais pieneņu ziedu paklājs, jāsteidz pagatavot pieneņu medu. Tas ir pavisam viegli pagatavojams! Izmēģini šo recepti, un varēsi baudīt zeltaino gardumu visu cauru gadu!

Sastāvdaļas
300 svaigi plaukušas pieneņu galviņu
1 l ūdens
1 kg cukura
1 citrons
Gatavošana
- Salasi 300 svaigi plaukušas pieneņu galviņas.
- Liec ziedus vārīties 1 l ūdens uz lēnas uguns aptuveni 50 minūtes.
- Nokās virumu, lai katliņā paliek tikai šķidrums, pievieno tam 1 kg cukuru un vāri vēl 50 minūtes.
- Izspied citrona sulu un pievieno to šķidrumam 10 minūtes pirms vārīšanās beigām.
- Iegūto šķidrumu lej sterilās burciņās.
Knifiņi:
- Pienenes lasi saulainā rīta, pirms kukaiņi paspējuši izsūkt gardāko zieda daļu.
- Lasi pienenes tālāk no ceļa putekļiem. Nopurini no ziediem kukaiņus un pēc tam uz kādu pusstundu atstāj atvērto trauku uz galda, no tā izlīdīs pārējie mazie kukainīši.
- Ja vēlies ko interesantāku, citrona sulu vari aizstāt ar ābolu sulu vai cidoniju sulu. Tad medus būs ar bagātīgāku garšas buķeti.
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!