tv3.lv

Recepte: kā pagatavot klasisko hamburgeru?

Daļa pasaules 28. maijā godina vienu no ātrās ēdināšanas ikonām, visu burgeru ”vectētiņu”- hamburgeru! Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu – tas ir leģenda. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone, gaidot hamburgeru dienu,  piedāvā klasiska, veselīga burgera recepti īstiem garšas svētkiem.

28. maijā 10:30

Sastāvdaļas (4 burgeriem)

Gaļas kotletēm

400 g maltas liellopa gaļas (ar samazinātu tauku saturu)

40 g smalki sarīvēta Čedaras siera

1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu

2 ēdamkarote marinādes no marinētiem gurķiem

1/2 tējkarote ķiploka pulvera

sāls, pipari

Mērcei

80 g grieķu jogurta

20 g tomātu pastas

1 tējkarote sinepju

1/2 tējkarote tobasco mērces (ja vēlas)

1 ēdamkarote vūsteras mērces

sāls, pipari pēc garšas

4 burgeru maizītes (aicinām izvēlēties pilngraudu maizītes)

1 tomāts

1 sarkanais sīpols

2 – 4 marinēti gurķīši

4 salātlapas

Pagatavošana

Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liec ledusskapī uz 20-30 minūtēm, lai nedaudz ievelkas.

No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (nepārcep, lai gaļa nav sausa).

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.

Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriez dārzeņus plānās šķēlītēs.

Veido burgerus – uz apakšējām burgermaizītēm liec nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Baudi siltus.

Labu apetīti!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm