tv3.lv

Svini gardi! 5 izcilas kūkas bez cepšanas līgotāju lutināšanai

Jāņu diena jau tepat pie durvīm, un drīz sētā sabrauks līgotāji. Protams, siers, alus un cepta gaļa ir šo svētku galda stūrakmeņi, bet, lai līgotāji būtu īsti priecīgi, bez kūkas tomēr neiztikt. “tv3.lv” apkopojis ieteikumus pieciem gardiem desertiem un kūkām, kas saimniecei neliks ilgas stundas pavadīt pie plīts, bet būs tikpat košas un iespaidīgas kā greznais Jāņu vainags.

22. jūnijā 13:11

Šīs receptes būs īsts glābiņš arī tiem, kam sanācis nedaudz aizkavēties un kūka nepieciešama jau pavisam drīz – visu pagatavošana ir ātra un vienkārša.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Annas Pannas svaigā Indijas riekstu kūka ar dateļu pamatni

Foto: RAIFĪJUMA “GATAVO 3” ARHĪVS

Sastāvdaļas pamatnei:

10 dateles
120 g grauzdētu zemesriekstu
šķipsna sāls
20 g kokosriekstu skaidiņu

Sastāvdaļas krēmam:

250 g Indijas riekstu (iepriekš aplietu ar verdošu ūdeni un noturētu vismaz divas stundas)
100 g kļavu sīrupa
100 g kokosriekstu piena
3 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta
2 ēdamkarotes citronu sulas
zemenes un mellenes (vai citas ogas) dekoram

Pagatavošana:

Izkausē kokosriekstu sviestu un atstāj dzesēties.

Pamatnei vispirms sablendē riekstus, pēc tam pievieno dateles, kokosriekstu skaidiņas un sāli.

Visu blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa, ko iepresē sagatavotajā formā (20 centimetri diametrā).

Indijas riekstus blendē, līdz izveidojusies krēmīga konsistence.

Pievieno atlikušās sastāvdaļas un turpina blendēt, līdz masa kļuvusi zīdaina.

Masu lej sagatavotajā formā pa virsu pamatnei un liek atdzesēties ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Kad masa sastingusi, ņem ārā no formas un dekorē ar svaigām ogām.

Annas padomus, kā labāk sagatavot riekstus un dateles atradīsi šeit.

Svaigā piparmētru siera kūka

Foto: RŪTA BEIROTE

Piparmētras ir viens no tiem augiem, kuru garšu, to svaigo un pilnīgo, ļoti grūti noķert desertos. Piparmētru siera kūka ir viens no Z/S ”Zutiņi” saimnieces Rūtas Beirotes šīs vasaras eksperimentiem, ar kuru nekautrējas padalīties arī ar ”tv3.lv” lasītājiem, jo rezultāts sanācis ļoti kārdinošs.

Sastāvdaļas

( Proporcijas aptuvenas, jo vienmēr jau var piešaut pēc garšas un mazliet vairāk)

~400 g smilšu cepumu. Ne obligāti ”Selgas” – lieliski ir arī ”Siguldas maizniekam” un ”Florai”.

~140 g sviesta

~300 g saldā krējuma

~200 g krēmsiera

Cidoniju vai rabarberu sula. Ja nav pieejama, liekam viena citrona sulu.

Krietna bunte piparmētru.

Pagatavošana

Cepumus sadrupina un sajauc ar izkausētu sviestu. Masu liek tortes formā un izlīdzina, piespiežot. Izveido arī maliņas un liek atpūsties ledusskapī.

Kafijas dzirnaviņās, blenderī vai citā sev tīkamā ierīcē samaļ bunti piparmētru lapiņu un brūno cukuru. Izveidosies interesanta pastilai līdzīga masa ar feinu piparmētru garšu un smaržu.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Sakuļ saldo krējumu ar krēmsieru, pievienojot cukuru pēc garšas. Kad nāk jau gandrīz gatavs, pievieno piparmētru cukuru, cidoniju vai citrona sulu un sajauc viendabīgā masā.

Masu kārto cepumu pamatnē un liek atpūsties ledusskapī uz savu diennakti.

Par to, kā radās šīs kūkas recepte, lasi te.

Visvienkāršākā kūciņa – cepumu mājiņas

Foto: RAIDĪJUMA “GANDRĪZ IDEĀLAS VAKARIŅAS” ARHĪVS

Ja negribi daudz plosīties par virtuvi, bet kārojas ko saldu un īsti mājīgu, gardās biezpiena mājiņas, kas bija gatavotas pēc pasākumu vadītāja un radio personība Sintijas Leimanes omītes receptes, būs īstā izvēlē.

Sastāvdaļas: (8-10 mājiņas)

2 paciņas cepumu ”Selga”
400 g biezpiena
200 ml saldā krējuma
60 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
200 g krāsainas marmelādes
100 g šokolādes
Sintija mājiņas dekorēja ar šokolādi un skaidiņām

Pagatavošana:

Saldo krējumu ielej dziļākā bļodiņā, lai kuļot nekas neiet pa gaisu. Saputo biezā masā, taču to dara uzmanīgi, jo svarīgi nepārkult sviestā. Kulšanas procesā pievieno cukuru un vaniļas cukuru.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Kad saldais krējums ir sakults, tajā lēnām iemaisa biezpiena masu. Ja masa sanāk par šķidru pievieno vēl biezpienu.

Kad biezpiens ar saldo krējumu samaisīts, pievieno marmelādi. Visu samaisa kopā.

Uz viena cepuma novieto apmēram 2-3 karotes biezpiena masas, tad no malām taisa ”jumtiņu”.

Kad mājiņas saliktas, kausē šokolādi ūdens peldē.

Izkausēto masu pārlej pāri mājiņām.

Var dekorēt ar skaidiņām vai dekoratīvo glazūru.

Šokolādes kūka kārumniekiem un gardēžiem

Foto: AIVO OSKA PRIVĀTAIS ARHĪVS

Šī TV3 šovā ”Gandrīz ideālas vakariņas” dziedātāja Aivo Oska piedāvātā ”Ferrero Rocher” & ”Nutella” siera kūka ir viegli un ātri pagatavojama, turklāt bez cepšanas. Kūka būs ideāls punktiņš uz “i”, kad vainagi jau sapīti un gaļa sagrillēta.

Sastāvdaļas

Cepumu bāze
300 g sasmalcinātu cepumu
150 g nesālīta sviesta (kausēts)
Siera kūkas pildījums
500 g krēmsiera
300 g ”Nutella”
100 g pūdercukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
300 ml saldā krējuma
12 ”Ferrero Rocher” konfektes (sasmalcinātas)

Dekorācija

Izkausēta ”Nutella”
”Ferrero Rocher” konfektes
Sasmalcināti lazdu rieksti
Pagatavošana
Cepumu bāze
Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai sasmalcina maisiņā ar rullīti. Tos sajauc ar izkausēto sviestu. Masu iespiež skārda formā un atdzesē.

Siera kūkas pildījums

Ar mikseri saputo krēmsieru, vaniļas ekstraktu, pūdercukuru, ”Nutellu” un sasmalcinātas ”Ferrero Rocher” konfektes, līdz masa kļūst vienmērīga. Klāt pievieno saldo krējumu un saputo vidējā līmenī, līdz masa kļūst bieza. Tikai nepārputo, lai nesaiet sviestā!
Vienmērīgi izklāj maisījumu pa cepumu pamatni.

Atdzesē ledusskapī vismaz 5-6 stundas, bet vēlams atstāt uz nakti.

Dekorēšana

Kad kūka ir atdzisusi, to dekorē ar izkausētu ”Nutellu”. Izveido ”Ferrero Rocher” konfekšu riņķi un pārkaisiet dažus sasmalcinātus lazdu riekstus.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Gardā, vegāniskā kūka bez cepšanas

Blogere Kristīne Bergfelde savā blogā ”Vegāns Virtuvē” publicē īsas un kodolīgas receptes. Lūk, viņas gardā, vegāniskās kūkas recepte, kas turklāt priecēs ar Ukrainas karoga krāsām, ko novērtēs visi sanākušie līgotāji.

Sastāvdaļas

Pamatnei

• 180 g žāvētas plūmes vai dateles
• 100 g Indijas riekstu

Pildījumam

• 300 g Indijas riekstu, kas uz nakti izmērcēti
• 80 ml dateļu sīrupa
• 200 ml kokosriekstu piens no bundžas
• 170 ml kausētas kokosriekstu eļļas
• 1/2 citrona sulu
• 1 tējk. vaniļas ekstrakta
• dzeltenai krāsai – tumerika
• zilajai krāsai – zilās spirulīnas pulveris

Dekorēšanai

• mellenes

Pagatavošana

Pamatnei sablendē žāvētas plūmes vai dateles un Indijas riekstus līdz masa kļuvusi lipīga. Liek kūkas formā (20 cm) un stingri nospiež.

Pildījumam sablendē Indijas riekstus, kas uz nakti izmērcēti. Pievieno dateļu sīrupu, kokosriekstu pienu no bundžas, kausētu kokosriekstu eļļu, citrona sulu, vaniļas ekstraktu sablendē līdz masa kļuvusi vienmērīga. Masu sadala divās daļās – vienu iekrāso dzeltenu ar tumeriku, otru zilu – ar zilo spirulīna pulveri. Lej uz pamatnes. Sagatavoto kūka liec ledusskapī vismaz uz 3 stundām līdz kūka kļuvusi stingra.

”Dalies ar draugiem un ģimeni! Esi pateicīgs un novērtēt to, kas tev ir,” nobeigumā saka blogere. Kristīnei Bergfeldei vari sekot Instagram.

Lai garda un lustīga līgošana!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm