tv3.lv

Uzkoda Līgo vakaram: viegli pagatavojamās standziņas ar Jāņu sieru

Ja gada īsākajā naktī vēlies sevi un līgotājus palutināt ar gardu pašu rokām gatavotu uzkodu, vērts izmēģināt recepti, ko piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone. Tās sastāvā – par Līgo svētku galda karali uzskatītais Jāņu siers.

23. jūnijā 8:58

Sastāvdaļas:

  • 400 g kārtainās mīklas
  • 150 g Jāņu siera ar ķimenēm
  • 1 ola

Pagatavošana:

  1. Mīklu atlaidini un izrullē divos taisnstūros aptuveni 0,2 cm biezumā.
  2. Apsmērē vienu plāksni ar sakultu olu un pārkaisi ar rīvētu sieru. Pārklāj visu ar otru mīklas plāksni un, nedaudz piespiežot, izrullē abas daļas kopā, tā, lai slāņi salīmējas.
  3. Sagriez mīklas taisnstūri aptuveni 1-1,5 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpini ap savu asi vairākās reizes, vienlaikus cenšoties mīklu nestaipīt.
  4. Liec ledusskapī uz 20-30 min.
  5. Izkārto strēmelītes uz cepamās paplātes ar ~2 cm attālumu vienai no otras (jo standziņas cepoties uzbriest). Cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, līdz standziņas iegūst zeltainu krāsu.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm