1 komentārs

Šī karstmaizīšu recepte noderēs brīdī, kad laika gatavošanai nav daudz, taču nepieciešams pabarot ģimeni, pacienāt pēkšņi ciemos ieradušos draugus vai palutināt pašam sevi.

Jebkuru karstmaižu pagatavošanā ir divas neatņemamas sastāvdaļas – maize un siers. Visu pārējo var pievienot pēc individuālām vēlmēm. Šajā receptē izvēlētas samērā klasiskas sastāvdaļas, kas mūsu garšu meistarei Lindai Vilmansonei-Virbulei atgādina bērnību. Ar šo versiju maizītēm apmierināsi teju jebkuru izsalkušo.

Maizītes īpaši labi garšo, ja esi izvēlējies gardu sieru. Šajā receptē izmantosim 12 mēnešus nogatavinātu ”Džiugas” sieru.

Labi garšos gan veģetāras, gan ar gaļu

Viena no karstmaižu labākajām īpašībām ir tā, ka tās izdosies gardas gan veģetāriešiem, gan gaļas cienītājiem. Turklāt, lai pagatavotu divu veidu maizītes, galva īpaši jālauza nebūs, jo atšķirsies tikai viena sastāvdaļa.

Konkrēti šajā receptē veģetārajām maizītēm izmantosim saulē kaltētus tomātus, bet otrajai versijai – kūpinātu šķiņķi.

Padoms, kas noderēs šajā reizē un turpmāk

Lai kāds arī būtu karstmaizīšu pildījums, ja zini, ka tas būs bagātīgs, tad ieteicams sākumā maizītes apgrauzdēt. Šādā gadījumā maizītes būs stingrākas un pildījums uz tām labāk turēsies.

Bērnības karstmaižu recepte

Sastāvdaļas:

  • 1 kukulītis maizes
  • 360 g 12 mēnešu nogatavināta ”Džiugas” siera
  • 70 g majonēzes
  • šķipsniņa sodas
  • 100 g kūpināta šķiņķa
  • 10 saulē kaltēti tomāti
  • 3 olas

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež šķēlēs un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī apgrauzdēties 5 minūtes.
  2. Tikmēr pagatavo maisījumu, ko likt uz maizēm. Sarīvē sieru, pievieno majonēzi, olas, šķipsniņu sodas un samaisa.
  3. Pēc izvēles pievieno smalki sakapātu šķiņķi vai saulē kaltētus tomātus.
  4. Masu liek uz apgrauzdētajām maizītēm un liek cepties 200 °C temperatūrā aptuveni 12–15 minūtes, kamēr masa ir mazliet uzpūtusies un ”pufīga”.

Labu apetīti!

Par projektu

Pica, pasta, karstmaizes, visdažādākie sacepumi un ļoti daudzi citi ēdieni nav iedomājami bez kādas ārkārtīgi svarīgas sastāvdaļas. Kas ir šī sastāvdaļa, jūs vaicāsiet? Tas, protams, ir siers. Un, tā kā siera nekad nav par daudz, Džiugas piedāvā lieliskas receptes ēdieniem, ar kuriem iepriecināt ģimeni, draugus un jebkuru citu, kuram siers ir augstā vērtē.