Kad mājās šķietami nekā nav, ņemam gardo ”Džiugas” sieru, dodamies misijā pēc diviem sīpoliem, kā arī kilograma kartupeļu un vēl dažiem produktiem nelielos daudzumos, lai galu galā pagatavotu neticami gardu un krēmīgu siera, kartupeļu un sīpolu pīrāgu. Pīrāgs ir lielisks ēdiens ikdienas maltītēs un piemērots arī svētku galdam.

Pavārs Uģis Veits šajā receptē izmanto ”Džiugas” 12 mēnešus nogatavināto sieru. Kāpēc tieši šo sieru, jūs vaicāsiet? Šis siers izvēlēts tā maigās garšas dēļ, turklāt tas kļūst krēmīgs, kad tiek izkausēts. Lai arī šis siers pamatā paredzēts izmantošanai brokastu ēdienos un salātos, tas lieliski der arī šim pīrāgam.

Šā ēdiena pagatavošanas procesā jūs neizbēgami nonāksiet līdz mirklim, kad tiek sautēti sīpoli. Šajā brīdī nebaidieties izmantot samērā lielo sviesta daudzumu, jo tieši tas bagātinās ēdiena garšu.

Sastāvdaļas:

  • 1–2 sīpoli
  • 500 g dzelteno kartupeļu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1–2 zariņi rozmarīna
  • 2 kārtainās rauga mīklas plāksnes
  • 160 g “Džiugas” cietā siera (nogatavināts 12 mēnešus)
  • 1 ola
  • 80 g sviesta
  • malti melnie pipari

Pagatavošana:

  • Rupjos gabalos sagriež sīpolus un liek sautēties izkausētā sviestā. Pievieno sāli.
  • Kartupeļus nomizo, sagriež vidēja lieluma gabalos un liek vārīties sālsūdenī.
  • Kad sīpoli apsautēti, pievieno atlikušo sviestu, pielej saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu rozmarīnu un mazliet novāra.
  • Kartupeļus nokāš, sajauc ar sīpoliem, piejauc rīvētu sieru un liek cepamajā traukā.
  • Trauku pārklāj ar izrullētu kārtaino rauga mīklu un pārslaka ar ūdeni.
  • Cep krāsnī 190 grādu temperatūrā 10-20 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna

Labu apetīti!

Par projektu

Pica, pasta, karstmaizes, visdažādākie sacepumi un ļoti daudzi citi ēdieni nav iedomājami bez kādas ārkārtīgi svarīgas sastāvdaļas. Kas ir šī sastāvdaļa, jūs vaicāsiet? Tas, protams, ir siers. Un, tā kā siera nekad nav par daudz, Džiugas piedāvā lieliskas receptes ēdieniem, ar kuriem iepriecināt ģimeni, draugus un jebkuru citu, kuram siers ir augstā vērtē.