Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
“Bezgrēka” piparkūkas no astoņām sastāvdaļām. Pat tev tas būs pa spēkam
Nopirkt jau gatavu piparkūku mīklu, protams, ir vieglāk. Bet tikai paša rokām gatavota mīkla būs mīlestības un roku siltuma pielieta un vistiešāk atbildīs tavām garšas kārpiņām. Nesamākslotu piparkūku oriģinālrecepti portāla Skaties.lv lasītājām iesaka izmēģināt veselīga uztura piekritēja Kate Ločmele.

Brīvajā laikā Kate mīl gatavot veģetārus ēdienus un to gatavošanā mācīt arī citus, par pareizu uzturu pasniedzot meistarklases gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Gatavojot ikvienu ēdienu, Kates mērķis ir apvienot augstākās kulinārās mākslas tehniku vienkāršā izpildījumā un veselīgu uzturu. Un ar šo prasmi viņa vēlas pārliecināt cilvēkus, ka veselīgs ēdiens ir garšīgs un to var pagatavot bez piepūles.
Sarežģītības pakāpe: vidēja, mīklas gatavošana: 45 minūtes, piparkūku cepšana: 1 stunda, pašizmaksa (500 g piparkūku): 10 eiro.
Ļaujies gatavošanas priekam!
Parasto kviešu miltu vietā iesaku izvēlēties pilngraudu miltus. Ja ikdienā izvairies no glutēna lietošanas, piparkūku pagatavošanai vari izmantot zaļo griķu miltus.
Krustnagliņas, tāpat kā piparus un koriandru, mēdz pārdot nesamaltus. Ļoti parocīgi ir izmantot parasto veikalos nopērkamo piparu maļamo.
Vislabāk izvēlēties sirsniņu formu. Lācītis mēdz sanāk bez rociņām (Tu taču vēlaties izskatīties kā “piparkūku guru" bērnu acīs).
Ja mājās nav mīklas rullējamā, var izmantot vīna pudeli – visai parocīgi.
Pastāv iespēja, ka pēc kāda brīža tavam bērnam, brālītim vai māsiņai piparkūku cepšanas piedzīvojums var šķist vairs ne tik aizraujošs – nekā jauna, tā mēdz notikt visiem! :)
Jo plānāku izrullēsi piparkūku mīklu, jo garšīgāk un kraukšķīgāk sanāks.
Paštaisītas piparkūkas kalpos arī kā lieliska dāvana svētkos.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze sojas piena
- 1 glāze zaļo griķu miltu
- 1 glāze pilngraudu kviešu miltu
- 6-8 ēdamkarotes medus
- 3 ēd. karotes maltu linsēklu
- 1 tējkarote sodas
- 3 ēdamkarotes sakausēta kokosriekstu sviesta
- Piparkūku garšvielu maisījums (samaltu: krustnagliņas 1 ēd.k. , koriandrs 1 tējkarote, melnie pipari 1/2 tējkarotes , kanēlis 1 tējkarote, muskata rieksts 1/2 tējkarote, ingvera pulveris 1 tējkarote).
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
- Lielā bļodā sajauc visas nepieciešamās mīklas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa, līdz veidojas viendabīga, nelipīga masa. Gatavošanas laikā mīklu pagaršo! Iespējams, vēlēsies pievienot vairāk garšvielu maisījuma vai medus, vai arī, ja mīkla līp pie rokām un nespēj to samīcīt rokās, tad pievieno vēl pilngraudu miltus.
- Cepampapīru ieeļļo ar sakausēto kokosriekstu eļļu.
- Piparkūku mīklu rūpīgi izmīca, izrullē un izspiež formiņas.
- Cepšanai sagatavotās piparkūkas viegli ar otiņu vai ar salveti apsmērē ar sakausētu kokosriekstu eļļu.
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī 2-4 minūtes, līdz piparkūkas kļūst zeltaini brūnas.
- Izņem ārā no cepeškrāsns un pirms atdzesēšanas, pēc saviem ieskatiem dekorē ar šokolādes pārslām vai glazūru.
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.