Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Ēd un tievē. Teļa gaļas rulete ar aivu un ogu pīrāgs
Raidījumā viesojas daiļslidotājs Iļja Averbuhs. Ilja šodien piedāvā pagatavot teļa gaļas ruleti ar īpašu sastāvdaļu aivu, kanēli un ķiršu tomātiem.

Trešdiena tiek dēvēta par mazo piektdienu, tādēļ šodien iesakām tev pagatavot augļu pīrāgu no kārtainās mīklas, kuru vari pildīt ar ogām. Par dekorēšanas elementiem izmanto pūdercukuru, piparmētra lapiņas un šokolādes pārlējumu. Lai nomierinātu savu garšu ar saldumiem, iedzer glāzi sausā šampānieša. Bet ja tev kārojas kaut kas sātīgs, tad iesakām pagatavot teļa gaļas ruleti.
Teļa gaļas rulete ar aivu, kanēli un ķiršu tomātiem
Sastāvdaļas:
- teļa gaļa (fileja) – 500 g;
- aiva – 1 gab.;
- malts kanēlis – šķipsna;
- kaltētu dārzeņu maisījums – 150 g;
- ķiršu tomāti ķekaros- 400 g;
- balzamiko mērce – 20 ml;
- olīveļļa – 1 ēdamkarote;
- citrons – ½ gab.
Mērcei:
- aivas miza;
- baltvīns – 150 ml;
- cukurs – 1 ēdamkarote;
- piparmētra – 3 zariņi;
- kanēļa standziņa – 1 gab.
Pagatavošana
Aivu nomizo, izņem serdi, sagriež lielos gabalos un apslaka ar citronu, lai tā neapbrūnētu. Teļa gaļu pārgriež gareniski, vienā malā liek aivu, pārkaisa ar kanēli un sarullē. Ruleti apsien ar auklu, apslaka ar olīveļļu, apviļā sauso dārzeņu maisījumā, liek cepešpannā un cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Ķiršu tomātus ar ķekariem liek pannā, uzliek vāku un sautē, līdz tie kļuvuši mīksti. Pasniedz ar mērci. Mērci pagatavo, katliņā liekot aivas mizu, kam pārlej vīnu, pievieno cukuru un vāra līdz mērces konsistencei. Pievieno piparmētras un kanēli, nokāš.
Foto
Augļu pīrāgs no kārtainās mīklas
Sastāvdaļas
- kārtainā mīkla – 250 g;
- ogas (zemenes, ķirši, mellenes, zemenes) – 150 g;
- cukurs – 30 g;
- ciete – 1 ēdamkarote;
- sauss šampanietis – 150 ml;
- pūdercukurs – 2 g;
- piparmētra – 1 zariņš.
Pagatavošana
Mīklu atloka un izklāj veidnē. Vajadzības gadījumā ogas rupji sagriež un izņem kauliņus. Ogas liek pannā, mazliet patvaicē, pievieno šampanieti, cukuru un ūdenī izšķīdinātu cieti. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un klāj veidnē uz mīklas. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš sakarsēta līdz 200 grādiem, 20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un rotā ar piparmētru.
Video
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!