Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Foto: ar olu uz skolu!!!
Šonedēļ Skaties.lv/ Sievietei kopā ar Valmieras tehnikuma pedagogiem un audzēkņiem piedāvās tev piecas brokastu receptes. Kurai saimniecei gan no rītiem ir vēlme un laiks ilgi pavadīt pie plīts, tādēļ brokastu ēdieni būs viegli un vienkārši pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Receptes autore: skolotāja Ramona Jirgena.

1.solis
Nepieciešamās sastāvdaļas 1 porcijai:
- 1 ola;
- paprika;
- sīpols;
- tomāts;
- svaigs gurķis;
- zaļumi;
- maizes šķēle;
- sviests;
- eļļa;
- sāls.
2.solis
Pagatavošana:
Olas bez čaumalas var vārīt tikai ļoti svaigas (līdz 5 dienām pēc izdēšanas). Lēzenā, platā katlā vai dziļā pannā uzvāra ūdeni ~5cm biezā slānī. Ūdenim var pievienot sāli pēc izvēles. Nomazgātu olu pārsit ar nazi un, turot tuvu ūdens virsmai, tās saturu ielaiž ūdenī, vāra 3-3,5min, izņem ar putukaroti un liek uz iepriekš sagatavotās maizes.
3.solis
Kamēr ola vārās, tikmēr apgrauzdē maizi. Kad maize apgrauzdēta un vēl silta, to apsmērē ar sviestu.
4.solis
Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, apcep sīpolu un papriku ar garšvielām.
Dārzeņus var pievienot pēc izvēles.
5.solis
Uz apgrauzdētās maizes liek apceptos dārzeņus un olu. Dekorē ar šķēlēs sagrieztu tomātu, gurķi un zaļumiem.
6.solis
Gatavs! Lai labi garšo!
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.