tv3.lv

Kā pagatavot viltoto zaķi? Linda Vilmansone no “Gatavo 3” zina vienkāršu recepti!

Ja tev šķiet, ka viltoto zaķi var pagatavot tikai virtuves guru, tu maldies! “Gatavo 3” finālsērijā Linda Vilmansone iemācīs šo recepti ikvienam, kurš vēlas brīvdienās sevi palutināt ar ko garšīgu.

2017. gada 29. janvārī 15:30

Ja arī tu vēlies pagatavot viltoto zaķi ar datelēm, kanēli un žāvētiem augļiem – seko instrukcijām!

Sastāvdaļas

  • 500 g tītara maltās gaļas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • sauja žāvētu augļu (rozīnes, melnās plūmes, aprikozes)
  • 12 dateles bez kauliņiem
  • ½ tējkarotes sāls
  • 2 ķiploku daiviņas
  • ½ tējkarote malta kumīna (ja ir pieejams un garšo)

Pagatavošana

Smalki sakapā žāvētos augļus, ķiploku daiviņas un sajauc ar gaļu. Pievieno ½ tējkarotes kanēļa un ½ tējkarotes sāls. Visu kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī 30 minūtes nostāvēties.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Ja gatavo viltotā zaķa versiju (gaļu cep vienā lielākā gabalā): gaļu saveļ garenā formā, liek uz cepamā papīra vai kēksa formā un cep 200 °C temperatūrā ~ 45 minūtes.

Ja cep bumbiņas (kas ir otrs veids, kā gaļu iespējams pagatavot): ar mitrām rokām saveļ nelielas bumbiņas un cep 20 minūtes krāsnī vai aptuveni 10 minūtes uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Cepot uz pannas, bumbiņām būs skaistāka, zeltaināka krāsa. Ja cepat krāsnī, iesaku pēc tam tās mazliet apcept uz pannas, skaistākai krāsai.

Foto

Video

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm