tv3.lv

Receptes brīvdienu piknikam: tiramisu ar mellenēm un uz uguns cepta pica

Šoreiz Gatavo3 dāmas dodas piknikā uz Kaņiera ezeru, kur tiek makšķerētas zivis, gan arī apkārtnē lasītas ogas. Protams, iegūtās dabas veltes tūdaļ ir jāpārvērš gardos ēdienos. Lūk, receptes.

2016. gada 14. augustā 9:01

Baltās zivs- tomātu zupa

Sastāvdaļas:

  • 500g zivs (piemēram līdaka);
  • 700g tomāti – svaigi vai konservēti ;
  • 1l buljona ;
  • 1 puravs;
  • 6 daiviņas ķiploku;
  • 1 selerijas kāts;
  • 1 fenhelis;
  • 1 citrons;
  • 1 bundžiņa kokosriekstu piena;
  • 40 ml sojas mērces;
  • zaļumi – bunte koriandra un bunte pētersīļu;
  • pāris lauru lapas;
  • eļļa cepšanai;
  • sāls;
  • Izraēlas garšvielas (pēc izvēles).

Pagatavošana

Aromātiskos dārzeņus sagriež gabaliņos, apcep katliņā ar biezu apakšu. Pievieno tomātus, sojas mērci, garšvielas, kokosriekstu pienu. Beigās pievieno zivi, sagrieztu 3×3 cm lielos gabaliņos, vāra 10 min, līdz zivs gatava. Noregulē garšu.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Foto

Vasaras tiramisu ar mellenēm

Sastāvdaļas:

  • 250 ml melnas kafijas;
  • 3 olu dzeltenumi;
  • 100 g cukura;
  • 250 g maskarpones siera;
  • 1 iepakojums “Dāmu pirkstiņu”;
  • 1 ēdamkarote kakao;
  • 50 g rīvētas šokolādes;
  • 200 g melleņu

Pagatavošana.

Nelielā bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļuvuši gaiši, gaiši. Pa karotei pievieno maskarpones sieru, to viegli iecilājot. Sagatavo stikla trauciņus vai trauku, kur kārtot tiramisu. “Dāmu pirkstiņus” pa vienam ātri iemērc kafijā un kārto traukā cieši citu pie cita. Kad pamatne noklāta, pāri cepumiem smērē krēmu un pārber ar šokolādi un mellenēm. Nākamo kārtu atkārto tādu pašu. Dekorē, pārberot ar kakao un mellenēm. Tiramisu liek nostāvēties vismaz 3 stundas ledusskapī, tad tas būs daudz patīkamāks un gardāks.

Uz uguns cepta pica

Mīklai:

  • 1kg smalku miltu;
  • 1 tējkarote sals;
  • 14g sausā rauga;
  • 1 ēdamkarote cukurs;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļa;
  • 650g silta ūdens.

Pa virsu:

  • 300g Bufalo mocarella;
  • svaigs baziliks;
  • 1/2 grillēta baklažāna;
  • 5 ķirštomāti;
  • 6 plānas šķēlītes kūpināta karbonāde vai proscuttio;
  • 4 vīģes ( ja var jau dabūt);
  • neliela saujiņa rukolas;
  • mazliet medus;
  • mazliet Dziugas cietais siers .

Tomātu mērcei:

  • 2kg tomātu;
  • Liela bunte bazilika;
  • 5 ķiploku daiviņas;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 2 kanēļa standziņas;
  • 1 tējkarote malta kanēļa;
  • sāls;
  • medus;
  • 3 ēdamkarotes balzamiko.

Pagatavošana

Vispirms pagatavo tomātu mērci. Sīpolus un ķiplokus nomizo, sakapā un apcep nedaudz olīveļļā. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātusgaršvielas – kanēli un kanēļa standziņas, balzamiko medu, sāli, sakapātu baziliku un vāra, līdz apjoms samazinājies uz pusi. Noregulē garšu ar vēl medu vai sāli vai balzamiko.  Izņem kanēļa standziņas, sablenderē un atdzesē.

Kamēr mērce vārās samīca picas mīklu.Vispirms raugu aplej ar ēdamkaroti cukura un nedaudz silta ūdens , lai tas adzīvojas. Kad parādās putiņas, lielā bļodā ber miltus, pievieno raugu, ūdeni, sāli, cukuru, eļļu un mīca, mīca, mīca. Mīkla ir gatava, kad tā atlec no rokām. Liek siltumā uz 30 minūtēm uzrūgt. Sagatavo sastāvdaļas “virsiņai”. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, gaļas šķēles saplūkā, baklažānu uz pannas apgrillē gatavu, mocarellu saplūkā un cieto sieru sarīvē. Kad mīkla uzrūgusi to izrullē, klāj uz pannas un uz grila vienu pusi apcep. Tad griež uz otru pusi, apsmērē ar mērci un sakrāmē virsū visas sastāvdaļas. Grilē, kamēr siers izkusis un arī otra mīklas puse gatava. To var darīt arī krāsnī, tikai tad mērci un sastāvdaļas liek virsū uzreiz. Cep lielā karstumā aptuveni 15 minūtes.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm