tv3.lv

Receptes Ziemassvētku galdam: vieglās piparkūkas

Ja esi pati nolēmusi gatavot piparkūku mīklu, tad visbiežāk to saisti ar ļoti ilgu procesu, turklāt mīklai ir kādu laiku arī jāiestāvās. Ātro piparkūku mīklas recepti Dina iemācījusies Anglijā. Piparkūkas sanāk maigākas nekā ierastās tumši brūnās.

2015. gada 16. decembrī 13:32

 Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta vai margarīna;
  • 200 g gaiši brūnā cukura;
  • 4 ēd.k zeltainā cukura sīrupa
  • 2 ēd.k. tumšā cukura sīrupa
  • 625 g miltu
  • 2 tējk. sodas
  • 1 ola;
  • 2-3 tējk. jauktās garšvielas (kanēlis, koriandrs, muskatrieksts, krustnagliņas, ingvers)

Foto

Mīklas pagatavošana

Izkausē sviestu un cukuru, tad pievieno sīrupu, atkal izkausē. Noņem no uguns un pievieno garšvielas. Samaisa. Ber klāt pusi no miltiem un olu, samaisa un pieber atlikušos miltus uz sodu. Visu kārtīgi samīca. Mīklu izrullē un izspiež piparkūkas ar formiņām. Cep karstā krāsni aptuveni 10 minūtes.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Video

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm