tv3.lv

Zemenes, putukrējums un cepumi – nepagatavot šādu torti zemeņu laikā ir noziegums

Svaigas zemenes ar putukrējumu, kā zināms, ir viens no vasaras TOP gardumiem. Garšo debešķīgi! Taču, ja šim vasaras gastronomijas simbolam ir tortes izskats, tas ir divkārt gardi. Pagatavo zemeņu un putukrējuma torti bez cepšanas – īsts svētku saldais ēdiens.

2016. gada 16. jūnijā 16:47

Sastāvdaļas:

  • cepumi Selga– 300 g;
  • saldais krējums 35% – 2 iepakojumi pa 150 g;
  • pūdercukurs – 1 ēdamk.;
  • vaniļas cukurs – 1 paciņa;
  • pūdercukurs – 2 ēdamk.;
  • cukurs – 1 ēdamk.;
  • ½ kg zemeņu;
  • ¼ tējk. sāls;

Foto

Pagatavošana

Zemenes nomazgā, notīri zaļos kātiņus, sagriez. Pāris atstāj veselas, jo tās vajadzēs dekorēšanai. Saldo krējumu sakul, pievieno pakāpeniski pūdercukuru, sāli un vaniļas cukuru. Tortes formā ieklāj pārtikas plēvi vai pergamentu. Liec pirmo kārtu ar cepumiem, virsū liec tai 1/3 daļu no sagrieztajām zemenēm, pēc tam bagātīgi pārklāj ar putukrējumu. Virsū vēl vienu kārtu ar cepumiem, zemenēm un putukrējumu. Virspusi izrotā ar zemenēm, bet tortes sānus apsmērē ar atlikušo putukrējumu. Liec saldētavā uz 3-4 stundām.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm