tv3.lv

Uģa Veita jēra gaļas tadžīns un kāds īpašs pārsteigums desertā!

Fināls jāatzīmē ar vērienu, tāpēc “Gatavo 3” Uģis Veits iemācīs tev lielisku recepti – jēra gaļas tadžīns ar datelēm, turku zirņiem, apelsīnu sulu un medu.

2017. gada 29. janvārī 11:14

Seko līdzi norādēm un smelies iedvesmu no Uģa padoma, kā pagatavos dateļu saldējumu!

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra gaļas
  • 200 g turku zirņu (konservēti)
  • 1-2 gab. sarkanu sīpolu
  • 200 ml apelsīnu sulas
  • 20 g pētersīļu
  • 20 g piparmētras
  • 250 ml tomātu savā sulā
  • 1 gab čili
  • 150 g dateļu
  • 3-4 ķiploka daiviņu
  • 100 ml medus
  • Garšvielas: kumins, turmeriks, ingvera pulveris, medus, kanēlis, krustnagliņas, kadiķa ogas, koriandrs

Pagatavošana

Jēra gaļu sadala mazākos gabalos un apbrūnina uz pannas ar sāli un pipariem.

Notīra un sakapā sīpolu un ķiploku, sakapā un pievieno čili.

Piestā liek visas garšvielas izņemot medu un samaļ pulverī.

Uz pannas apcep dārzeņus, pievieno gaļu un turku zirņus. Pasautē, pievieno garšvielas, tomātus savā sulā, dateles un pēc nepieciešamības un gaumes pielej apelsīnu sulu un medu.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Liek visu tadžīna traukā vai karstuma izturīgā traukā, kuru pārklāj ar foliju un sautē tadžīnu krāsnī 150 C aptuveni trīs stundas vai līdz gaļa ir pilnīgi mīksta.

Pasniedz ar svaigi kapātiem pētersīļiem un piparmētru.

Foto

Video

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm